Selecteer een pagina
De vijf principes

1. Energie
Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Energie is immers de kracht die al het leven mogelijk maakt en de energiestromen in ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. In de sessies werk ik met de energie die in ons lichaam aanwezig is. Ik hanteer  methodes die zich richten op de oorzaak + motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades + belemmerende overtuigingen. Zolang je bewuste en onbewuste niet congruent zijn, kost dit energie. Door onverwerkte zaken en patronen op te sporen, te doorbreken, te resetten  en te integreren, gaat de energie weer gaat stromen.

2. Prikkeloverdracht
Als de prikkeloverdracht in het lichaam goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam echter stagneren. Emotionele blokkades kunnen leiden tot ongewenst gedrag, ongewenst gevoel en fysieke klachten. Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal er alles aan doen om ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals hoofdpijn, lusteloosheid, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.  

Elke emotie die om wat voor reden niet verwerkt is, blijft onbewust haar invloed uitoefenen. Het blijft aanwezig in ons systeem en gaat werken als stoorzender, wat van invloed kan zijn op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ziekte is een indicatie van disbalans tussen lichaam en geest, waardoor de prikkeloverdracht verstoord is. Het is belangrijk dat het zenuwstelsel weer tot rust kan komen en weer goed kan functioneren.

3. Drainage
In onze hectische maatschappij wordt ons systeem veelvuldig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Er is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet (kunnen) worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen.

Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en fysieke ballast. Zowel NEI, IEMT als hypnose kan hier op een mooie manier bij ondersteunen om ons systeem op te schonen van geestelijke ballast. De kracht van hypnose en visualisaties, maakt gebruik van de kracht van onze mind, onze verbeeldingskracht. Emotionele gebeurtennissen die ergens zijn opgeslagen in ons systeem, kunnen we ook op andere manieren middels IEMT, NEI, hypnose of NLP loslaten. 

4. Voeding
‘Je bent wat je eet’ is niet zomaar een spreekwoord. De cellen in je lichaam worden immers continu vernieuwd en vervangen. Een cel wordt opgebouwd met de voeding die je eet. Dat betekent dat je letterlijk bent wat je hebt gegeten. Gezond eten heeft dus een rechtstreeks verband met een gezond lichaam, wat voor iedereen van belang is.

Geestelijke voeding (belemmerende overtuigingen, verwachtingen van anderen of jezelf, etc) kan echter ook vergiftigend werken. Vandaar dat ik voorafgaande aan het traject altijd een overzicht maak van de onderwerpen van coaching, om ook met onderliggende thema’s aan de slag te gaan. Want de kern van afvallen is toch heel vaak om beter voor jezelf te zorgen en liefdevoller met jezelf om te gaan. Zodat je van binnenuit weer voelt dat je jezelf mag zijn en goed bent, zoals je bent.

5. Levenskunst
Het leven brengt ons in veel verschillende situaties geluk en blijdschap maar ook ongeluk, verdriet en ziekte wisselen elkaar af. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar emoties en gedragspatronen te kijken. Wanneer je gedragspatroon niet meer functioneel is, gaat je gedrag energie kosten en ontstaat er naar verloop van tijd een klacht. Vaak zijn er vele signalen voorafgegaan aan een klacht, die je genegeerd of niet herkend hebt.

Door gebruik te maken van de verschillende behandelmethodes, kun je op een dieper niveau patronen en gewoontes doorbreken. Daardoor ervaar je als cliënt van binnenuit allerlei veranderingen, waardoor je (onbewust) ander gedrag gaat vertonen. Je maakt je bijvoorbeeld minder druk, voelt je zelfverzekerder, ervaart meer rust, kan dingen eerder loslaten, komt meer voor jezelf op, geeft eerder hun grenzen aan, etc. Het doorbreken van deze patronen heeft een positief effect op je welzijn en geluksgevoel. Mensen ervaren dat ze anders denken, dat ze angsten los kunnen laten, dat ze zich anders gedragen, dat ze lekkerder in hun vel zitten en van binnenuit vaak weer voelen dat ze goed zijn zoals ze zijn.

Ben je benieuwd wat deze sessies
voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met me op.

Nelke Bekkers
Bus 10, 5492SL
Sint-Oedenrode
06-41646140

 Facebook
  Instagram
  ☆ Linkedin