Selecteer een pagina
Meest gestelde vragen

Wat is hypnose?
Hypnose is een combinatie van enerzijds een diepe ontspanning en anderzijds een enorme focus, waarbij je openstaat voor suggesties.

Ik kan niet gehypnotiseerd worden… wat dan?
Dan houdt het op! Als je dat tenminste wilt blijven geloven. Want je kunt jezelf niet laten hypnotiseren, zonder daar voor open te staan. Aan hypnose moet je namelijk zelf actief meedoen. Je staat jezelf dus eigenlijk toe om in hypnose te gaan. Dat is wat anders dan dat ik jou zou hypnotiseren. Want met alle goede wil van de wereld… dat kan ik niet als jij het zelf niet wilt.
Hypnose is iets wat iedereen kan leren, maar wat soms wat training behoeft, de marathon loop je immers ook niet in 1 dag. De een gaat misschien wat gemakkelijker of sneller onder hypnose dan de ander, maar iedereen kan het. Op zijn/haar eigen manier. En dat is helemaal prima.

Wat zegt het over je intelligentie als je gehypnotiseerd kan worden?
Iedereen kan gehypnotiseerd worden, dat heeft niets te maken met intelligentie. Het belangrijkste is dat je ervoor open staat, dat alles er mag zijn en dat jij je veilig en vertrouwd voelt. 

Wat als ik er niet meer uitkomt?
Je kunt er niet in blijven. Je ontwaakt altijd uit hypnose. Stel dat de hypnotiseur in slaap zou vallen tijdens een hypnose, dan gaat de hypnose over in een “gewone slaap” of wordt je rustig wakker.


Onder hypnose, heb ik geen controle meer!
Dit is echt onzin. Tijdens een hypnosesessie blijft jouw bewustzijn (op de achtergrond) gewoon actief. Dit zorgt er altijd voor dat jij alleen de dingen doet en zegt die jezelf wilt en passen binnen jouw normen en waarden.
Hypnose is bovendien een manier om ervoor te zorgen dat jij juist meer controle kunt krijgen over je emoties en gevoelens. Je krijgt meer grip, omdat je toegang krijgt tot jouw onderbewuste.
Daar in ons onderbewuste zitten al onze ongecontroleerde angsten, drijfveren en automatische patronen. Je gaat onbewuste patronen beter doorzien, waardoor je ze kunt veranderen. Want zodra je je ergens van bewust bent, verandert het al!
En wanneer je daar meer grip over hebt, heb je juist meer controle die je kunt inzetten op die gebieden in jouw leven waarin je dat wilt.

Onder hypnose, vertel ik mijn grootste geheimen.
Je geheimen blijven je geheimen, want je onderbewustzijn zorgt voor je. Waarom zou je onderbewustzijn geheimen over jou onthullen, waarvan je niet wilt dat anderen er van weten? 

Onder hypnose, ben ik helemaal van de wereld en weet ik niet meer wat ik gedaan heb.
Hypnose voelt gewoon aan als een diepe ontspanning, zonder dat je volledig van de wereld af bent. Je hoort alles nog en je zintuigen zijn juist extra alert. Je hoeft niets te vergeten, je zult je juist alles nog herinneren.

Ben je benieuwd wat deze sessies
voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met me op.

Nelke Bekkers
Bus 10, 5492SL
Sint-Oedenrode
06-41646140