Selecteer een pagina
Wat is NEI?

NEI (Neuro Emotionele Integratie) is ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt NEI bijvoorbeeld gebruik van dezelfde energiebanen als een acupuncturist en is gebaseerd op principes uit neurowetenschappen, bio-kinesiologie en toegepaste psychologie.

Je onderbewuste slaat alles wat je meemaakt in je leven op. Sommige van deze gebeurtenissen verwerk je onbewust niet altijd even goed. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan die je kunnen belemmeren in je dagelijks leven. Dat kan zich fysiek, maar ook mentaal of emotioneel uiten. Met NEI sporen we blokkades in het lichaam op. Je wordt je bewust van de kern van je probleem, waardoor je het kan loslaten en het geen belemmering meer vormt. De energie zal weer gaan stromen en je klacht zal verminderen of zelfs verdwijnen.

Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig. Trauma’s uit het verleden die de oorzaak zijn van klachten hoeven niet opnieuw ervaren te worden. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI- therapie als een zeer prettige werkvorm.

Al vanaf het moment dat we net geboren worden, of eigenlijk al bij onze moeder in de buik, maken we van alles mee. Leuke, minder leuke maar ook traumatische gebeurtenissen. Al deze gebeurtenissen slaat je onderbewustzijn op. Wil je het niet voelen, ervaren of er niet mee bezig zijn, dan zet je deze emoties even aan de kant als een auto op een parkeerplaats. Je kunt je voorstellen dat als je dat te vaak doet, zonder deze ‘issues’ op te lossen, de parkeerplaats in je hoofd overvol kan raken.

Dit is het moment dat je er niet meer omheen kunt en er lichamelijke of mentale klachten kunnen ontstaan. Vaak zijn we dan (onbewust) al voorbij gegaan aan de vele signalen van ons lichaam dat er iets aan de hand is, maar waar we niet naar hebben geluisterd. Soms herkenden we de signalen niet of wisten we niet goed wat we ermee moesten doen.

In een NEI sessie wordt gewerkt met de biotensor, een meetinstrument die de frequentie/energie van het lichaam kan meten. Via de biotensor in combinatie met een protocol van vragen, komt er een gesprek tot stand met je onderbewuste. Ieder mens heeft zijn/haar eigen frequentie, als er iets gezegd wordt dat klopt, werkt de frequentie door in zijn eigen bandbreedte. Wordt er iets gezegd wat niet klopt, zal er, hoe klein dan ook, een afwijking zijn in de frequentie wat opgepikt wordt door de biotensor. Hierdoor kom je erachter wat er in het verleden gebeurd is en wat je er nu van weerhoudt een gelukkig leven te leiden.

NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met vele uiteenlopende klachten.

Ben je benieuwd wat deze sessies
voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met me op.

Nelke Bekkers
Bus 10, 5492SL
Sint-Oedenrode
06-41646140

 Facebook
  Instagram
  ☆ Linkedin