top of page

Re-integratie via UWV

Wil jij na een periode van arbeidsongeschiktheid  of ziekte weer aan het werk gaan en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Ben je daarvoor op zoek naar passende ondersteuning bij jouw re-integratie? En kom je in aanmerking voor een Werk-Fit traject van het UWV? Dan ben je van harte welkom om samen op een persoonlijke en praktische wijze aan de slag te gaan.

Costa Rica (308).JPG

KLik-gesprek

Voordat we samen aan de slag gaan, vindt er eerst een klikgesprek plaats. Hebben we samen een klik en heb je toestemming van het UWV om het Werk-Fit traject te starten? Dan gaan we samen aan de slag. 

Hoe ziet een WerkFit Traject eruit?

Het Werk-Fit traject wordt persoonlijk afgestemd op datgene wat voor jou belangrijk is en wat ondersteunend is in jouw herstel. 

We starten het traject met een uitgebreide intake. Hiermee leggen we de basis voor de rest van het traject, zodat het traject volledig op jouw persoonlijke situatie en behoefte wordt afgestemd. In de daarop volgende sessies gaan we samen de diepte in. Met als intentie om jouw belemmerende patronen en gewoontes te doorbreken en oude ballast en emoties los te laten.

Indien dat voor jou gewenst is, gaan we ook aan de slag met het bekrachtigen van bepaalde vaardigheden en je persoonlijke effectiviteit. In plaats van urenlang praten over datgene waar je last van hebt, gaan we dus actief aan de slag. 

ben je benieuwd hoe we aan de slag gaan? 

Slechts 2% van de dingen in ons leven doen we vanuit ons bewuste brein, 98% doen we vanuit ons onderbewuste! Alles wat je meemaakt in je leven, wordt opgeslagen in je onderbewuste. Je kunt je onderbewuste vergelijken met de harde schijf van een computer. Zo'n harde schijf heeft ook weleens een update nodig en soms verwijder je oude bestanden of installeer je nieuwe programma's op je computer. Dus dat is precies waar we ons op richten en waar we samen mee aan de slag gaan.

welk methodes gebruiken we in de sessie? 

De methodes waar we mee aan de slag gaan zijn allemaal gericht op het onderbewuste en kun je vergelijken met het gereedschap van een vakman. Als een loodgieter of timmerman bij jou in huis komt verbouwen, dan maakt het voor jou ook niet uit welk gereedschap er gebruikt wordt. Als de badkamer of de houten overkapping er maar uitziet zoals je vantevoren hebt afgesproken.

De verschillende methodes waar wij mee aan de slag gaan kun je dus ook zien als 'gereedschap' om de sessie zo persoonlijk mogelijk af te stemmen op jouw behoeften.  

Welke kerncompetenties worden meegenomen?

Vanuit het UWV zijn er enkele kerncompetenties bepaald, die onderdeel zijn van het Werk-Fit traject. 

  1. het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit

  2. het in beeld brengen van je arbeidsmarktpositie

  3. het versterken van je werknemersvaardigheden

Hoe meld je je aan voor een Werk-Fit traject?

De aanmelding voor een Werk-Fit traject verloopt via jouw contactpersoon bij het UWV, zoals een Arbeidsdeskundige, Re-integratiebegeleider of Adviseur Werk. Je kunt dus zelf bij het UWV navraag doen of je hiervoor in aanmerking komt, om dit traject via het UWV te bekostigen. 

bottom of page