top of page

Hypnose

In trance gaan

Hypnose heeft voor veel mensen iets mysterieus. Simpel gezegd is hypnose een manier om in trance te gaan. Als je onder hypnose bent, ontstaat er een ontspannen toestand van lichaam en geest, waarin je tegelijkertijd enorm gefocust bent. Hypnose brengt je in een andere bewustzijnstoestand, waardoor je heel gericht met specifieke ervaringen, ingesleten patronen of belemmerende overtuigingen aan de slag kan gaan. Hypnose is dus niet zweverig of magisch, maar juist heel concreet.

 

Onderbewuste

Alles wat je ooit hebt meegemaakt in je leven is opgeslagen in jouw onderbewuste. Je kunt je onderbewuste dus ook zien als jouw eigen digitale archief. Het vormt de basis van je gedrag, de wijze waarop je denkt, redeneert, ervaart, voelt en het bepaalt je perspectief op de wereld. Ongewenste denkbeelden, overtuigingen, angsten, pijn en nare emoties kun je onder hypnose op een prettige wijze omzetten naar een gewenste vorm.

 

Rust en ruimte

Onder hypnose verdwijnen je dagelijkse gedachten en zorgen naar de zijlijn, waardoor het rustig wordt en er ruimte ontstaat in je hoofd en lichaam. Misschien dat er nog wel een gedachte voorbij komt, maar daar hoef je dan even niets mee te doen. Veranderingen die je tijdens een hypnose sessie doorvoert, werken diep door. De keuzes en/of stappen die je maakt zijn krachtig, waardoor er weer nieuwe mogelijkheden ontstaan.

 

Zelfhypnose

Als je een boek leest en je gaat helemaal in het verhaal op, dan ben je al in trance en heb je jezelf gehypnotiseerd. Ook als je auto aan het rijden bent en ineens denkt, ben ik al hier, was je (onbewust) in trance. Het is je vast wel eens overkomen dat je zo geconcentreerd met iets bezig was, dat je dat je de tijd vergeten was. Je was gewoon in trance! Lekker dagdromen is dus ook een vorm van hypnose.

Je blijft zelf de controle behouden

Soms zijn mensen bang voor hypnose of vinden ze het spannend, omdat ze denken dat ze de controle verliezen, volledig van de wereld zijn en er misschien niet meer uitkomen. Vaak komen deze gedachtes voort uit de hypnoseshows die op tv te zien zijn. Je blijft zelf echter zelf de controle behouden, je weet precies wat er gebeurt tijdens de sessies en je komt er altijd uit. Het mooie aan hypnose is dat je onderbewustzijn alle vrijheid krijgt om de antwoorden te vinden die je diep van binnen eigenlijk al hebt.

bottom of page