top of page

IEMT Advanced

Wat is IEMT

IEMT (Integral Eye Movement Therapy) heeft inmiddels de reputatie om op een snelle wijze, middels oogbewegingen, positieve, fijne, en blijvende veranderingen te realiseren in je dagelijkse leven. Aan de feiten van datgene wat jij hebt meegemaakt in je leven, kunnen we niks veranderen, maar via IEMT is het wel mogelijk om de lading ervan af te halen.

Positief verrast

Mensen zijn vaak positief verrast, dat ze ineens dat vervelende gevoel niet meer kunnen voelen, waar ze (soms) al jaren tegen aan liepen. Geëmotioneerd, lachend of met tranen van geluk en ontlading, zeggen mensen vaak tijdens een sessie “wat is het raar, om afscheid te nemen van vervelende gevoelens, het lukt me gewoon niet meer, om dat vervelende gevoel nu nog te voelen…”

Super breed toepasbaar

IEMT is super breed inzetbaar. Bijvoorbeeld bij de verwerking van trauma’s, om gevoelens van angst, machteloosheid, boosheid, schaamte of andere vervelende gevoelens los te laten. Maar je kunt ook perfect gebruik maken van IEMT, wanneer je last hebt van onzekerheid, twijfel, angsten, een burn-out, depressie, PTSS of bij belemmerende overtuigingen. IEMT kan je dan helpen om de nare gevoelens ‘op te ruimen’ en om te zetten in positieve gevoelens.

vind je het lastig of ben je het beu om te praten

Regelmatig komen er mensen bij me, die het inhoudelijk praten, over datgene waar ze last van hebben, helemaal beu zijn. Of mensen die het lastig vinden om over hun probleem te praten. Sommige mensen hebben jarenlange therapieën achter de rug. Ze hebben veel inzichten gekregen, weten met hun bewuste brein (5%) precies wat hun probleem is, maar het lukt (nog) niet om de knop om te zetten in hun dagelijkse leven, oftewel in hun onderbewuste (95%).

Inhoudelijk hoef je nauwelijks over het probleem te praten

Gedurende een IEMT-sessie wordt er inhoudelijk nauwelijks over “het probleem” gepraat. Dat kan in het begin even wennen of ongemakkelijk zijn, maar de meeste mensen ervaren dit als enorm prettig. Praten over je probleem kan je immers allerlei inzichten geven, maar de meeste problemen los je met praten niet op.

IEMT voelt als magisch

IEMT voelt voor veel mensen als magisch. Het is wonderlijk hoe snel en effectief er positieve veranderingen teweeg gebracht kunnen worden. Dat voelt zo enorm krachtig, dat is met geen pen te beschrijven en is voor veel mensen ook niet te bevatten dat het zo snel werkt en de veranderingen zo groots zijn.

gespecialiseerd in IEMT

Aangezien IEMT helemaal bij mij past en ik dagelijks heel veel met IEMT werk, blijf ik me continu hierin bijscholen en verdiepen. Daarom neem ik meerdere malen per jaar deel aan de IEMT verdiepingsdagen en heb ik de IEMT Advanced afgerond. Daarnaast assisteer ik ook regelmatig bij de nieuwe IEMT opleidingen.

De internationale associatie voor IEMT practitioners werkt wereldwijd toe naar beroepserkenning. Tevens wil Andrew Austin, de ontwikkelaar van IEMT, de kwaliteit van IEMT-therapeuten zo goed mogelijk waarborgen. Vandaar dat ik ook internationaal ben aangesloten bij de associatie voor IEMT practitioners.

bottom of page