top of page

OldPain2Go

Wat doet Oldpain2Go®?

OldPain2Go® zorgt ervoor dat oude pijn (en spanning), die geen functie meer heeft wordt uitgeschakeld. Deze methode kan toegepast worden bij mensen met chronische pijn die vaak te horen hebben gekregen vanuit de zorgverlening: ‘je moet er maar mee leren leven’ of ‘deze pijn is niet te genezen’. 


Pijn is nuttig!
Pijn is een complex proces die in de hersenen wordt gemaakt om een passende boodschap te sturen naar het gebied dat aandacht nodig heeft. Het is een signaal van ons lichaam dat ons waarschuwt als er een nieuwe verwonding is en dat er wat aan gedaan moet worden. Zodra de juiste medische diagnose is gesteld en er actie ondernomen is,  kan het lichaam beginnen met herstellen. De weefsels kunnen gaan genezen. Dit duurt enkele weken. De pijn wordt minder en is normaal gesproken al helemaal weg voordat het lichaam volledig hersteld is.


Chronische pijn
In bepaalde gevallen blijft het lichaam een pijnsignaal afgeven, terwijl je er alles aan gedaan hebt wat nodig was en het weefsel (mogelijk) al volledig genezen is. Dat zorgt er dan ook voor dat in het ziekenhuis een arts tegen je zegt dat er medisch gezien niets aan de hand is, maar ondertussen is het pijnsignaal nog steeds actief. Dan is er sprake van chronische pijn, de pijnboodschap zit als het ware ‘gevangen’ in je lichaam.

Brandalarm
Je zou het kunnen vergelijken met een brandalarm wat blijft afgaan, dagen of weken nadat de brand al is geblust. In feite geeft ons lichaam een oud pijnsignaal wat niet meer nodig is. De boodschap is al lang aangekomen, er is geen noodzaak meer voor! Oude pijn is oud nieuws! En dus onnodig. Oude pijn kan bovendien gevaarlijk zijn omdat het nieuwe/acute pijn als het ware ‘overruled’ waardoor je niet de gewenste actie kunt ondernemen.

 

Al van alles geprobeerd?
Waarschijnlijk heb je van alles al geprobeerd om van deze pijn af te komen. Misschien ben je gaan geloven dat deze pijn bij je hoort? Heb je vanuit je omgeving vaak te horen gekregen dat het vage klachten zijn? Zegt de zorgverlener dat zij niets meer voor je kunnen doen en/of dat je ermee moet leren leven? Dat is wanneer OldPain2Go® kan helpen. Zelfs wanneer niets anders helpt. Je hoeft er niet in te geloven. Het enige wat je hoeft te doen, is de pijn willen loslaten en willen ontdekken wat OldPain2Go® voor jou kan betekenen.

 

OldPain2Go®
Met de OldPain2Go® techniek kan oude of chronische pijn worden doorbroken en weggenomen. De behandeling bevat directe communicatie met het onderbewustzijn, terwijl je er bewust bij aanwezig bent. Het onderbewustzijn is ervoor om je helpen en te zorgen dat je de beste kwaliteit van leven hebt. Als het onderbewustzijn inziet dat het oude pijnprogramma meer ongemak brengt dan dat het zorgt voor een goede kwaliteit van leven, dan zal het moeten veranderen en zal het oude pijnbericht helemaal of nagenoeg helemaal uitschakelen.

Wanneer kun je OldPain2Go® inzetten?
Je kunt OldPain2Go® onder andere inzetten bij artrose, artritis, blessures, chronische pijnklachten, chronische vermoeidheid, darmproblemen, gewrichtspijn (rug, knie, nek, schouders), hernia, hielspoor, hormonale disbalans, ontstekingen, opvliegers, oud letsel, prikkelbaar darm syndroom, slaapproblemen.

Je hoeft er niet in te geloven!

Het enige wat je hoeft te doen is de pijn of klacht willen loslaten.  In een gesprek wordt al snel gezegd ‘ik geloof hier niet in’, ‘ik ben niet zo van het zweverige’ of ‘ik ben wel erg sceptisch’. Dat snap ik helemaal en ik kan het alleen maar waarderen als iemand dat uitspreekt. Vanuit mijn beleving heeft deze reactie vooral te maken met onwetendheid, doordat we vaak immers geen ervaring hebben met deze ‘andere’ methodes en mogelijkheden.

Ga ontdekken en ervaren wat past bij jou
Ik zeg vaak tegen mensen: “er is nooit 1 methode die voor iedereen werkt, maar er zijn wel heel veel krachtige methodes die voor super veel mensen fantastisch werken. OldPain2Go® hoort daar ook absoluut bij!” Ik geloof erin dat iedereen zelf mag ervaren en ontdekken wat bij hem/haar past.

bottom of page